Belföld

Surányit beválasztották egy brüsszeli agytrösztbe

A most alakult független gazdasági agytröszt, a Brüsszeli Európai és Globális Gazdasági Laboratórium (rövidítve Bruegel) vezetőségébe választották Surányi Györgyöt, a budapesti Corvinus Egyetem tanárát, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnökét.

Az újonnan alapított – s 2006-ban már 5 millió eurós költségvetéssel dolgozó – agytröszt makroökonomiai, piaci és kereskedelem-szabályozási, illetve migrációs és fejlesztési témákat kíván napirendre tűzni.

A testület elnökévé Mario Monti korábbi brüsszeli versenyügyi biztost választották, vezetőségébe pedig többek közt Surányi Györgyöt, a budapesti Corvinus Egyetem tanárát, a Banca Intesa csoport kelet-európai elnökét.

A francia és német kezdeményezésre alakult szervezet létrehozásában 12 európai uniós ország vett részt, s csatlakozott hozzá 18 magántársaság is.

A Brueghel szervezet új szempontokat igyekszik majd felvetni a gazdasági koncepciókról folyó vitákban, és meggyőzni erről a brüsszeli döntéshozókat – olvasható az alakulás után kiadott közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik