Belföld

Ismét BUX-emelkedéssel zárt a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 69,56 pontos emelkedéssel, 15 204,31 ponton zárt csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,46 százalékos erősödés.

 Az MTI által megkérdezett üzletkötők szerint a dollár erősödése kedvezően hatott a Richter árfolyamára. Közölték: vállalati hír nélkül, a nyugat-európai piacok gyengülése mellett tudott erősödni a BUX-index.

A csütörtöki kereskedési napon 7,2 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak le a tőzsdén. A vezető részvények a stagnáló Matáv kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A legnagyobb, 2,7 milliárd forintos forgalma az OTP-nek volt, a pénzintézet árfolyama 32 forinttal, 0,54 százalékkal 5910 forintra nőtt. A Mol 12 440 forinton zárt, 1,7 milliárd forintos forgalomban. A papír árfolyama 130 forinttal, 1,06 százalékkal nőtt. A Richter-papírokkal 317,7 millió forint értékben kereskedtek, árfolyamuk 100 forinttal, 0,41 százalékkal 24 200 forintra emelkedett. A Matáv árfolyama az előző napi záró árán, 857 forinton fejezte be a kereskedést, forgalma 1,1 milliárd forint volt.

Káldi László, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta: a Mol árfolyamát kedvezően befolyásolta, hogy egyes hírek szerint a finomítói árrések a január eleji csökkenés után a korábbi szintre emelkedtek.

Sinyi Vince, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője hangsúlyozta, hogy a BUX annak ellenére emelkedett, hogy a nyugat-európai piacok estek.

A kis papírok közül a szakértők kiemelték a Rábát, amely 790 forinton zárta a csütörtöki kereskedési napot. Az árfolyama 60 forinttal, 8,22 százalékkal emelkedett, forgalma 255,9 millió forint volt. Az üzletkötők szerint a befektetői érdeklődés azért nőtt meg a papír iránt, mert pozitív elemzések jelentek meg a cégről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik