Belföld

A Vodafone egy hónap múlva kiválaszthatja 3G-s beszállítóját

A Vodafone Magyarország 4-6 héten belül dönt arról, hogy az idén induló harmadik generációs mobilhálózat (3G) berendezéseit melyik cégtől vásárolja meg.

Vitai Attila, a társaság vezérigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a beszállítót az anyavállalattal már kapcsolatban álló négy társaság közül választják ki úgy, hogy “azt a mostani folyamatba a legegyszerűbben be lehessen kapcsolni”.

Dőbrössy Gábor, a Vodafone Magyarország műszaki igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a Vodafone számára a Nokia építette ki a jelenleg üzemelő hálózatot. Nemzetközi szinten a társaságnak a Siemens, az Ericsson és a Nortel szállít még eszközöket.

“A 3G-szolgáltatások miatt a jövőben még több ügyfél szerződik át más szolgáltatóktól a Vodafone-hoz a számhordozhatóság lehetőségét kihasználva, mint az tavaly tapasztalható volt” – vélekedett Vitai Attila.

A Vodafone december 21-én kötötte meg a Nemzeti Hírközlési Hatósággal az UMTS-szerződést, amelynek értelmében egy éven belül meg kell indítania a 3G-n alapuló szolgáltatásokat legalább Budapest belvárosában.

Miközben a Vodafone még nem választotta ki beszállítóját, a T-Mobile és a Pannon GSM már szándéknyilatkozatot írt alá az Ericsson Magyarországgal, azaz a svéd cég magyarországi leányvállalata építheti a mobilszolgáltatók harmadik generációs UMTS hálózatát. Piaci információk szerint a Vodafon partnere várhatóan a Nokia lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik