Belföld

Távozik a Malév-vezér

Saját kezdeményezésére személyes indokokra hivatkozva Sándor László felmentését kérte a Malév elnök-vezérigazgatói posztjáról.

A Malév Rt. közleménye szerint a légitársaság első embere mindkét tisztségét ellátja a következő rendkívüli közgyűlésig. A Malév Rt. Igazgatósága 2005. február 11-re összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését, amelynek napirendjén szerepel igazgatósági tagok visszahívása, új tagok megválasztása, a vezérigazgató munkaviszonyának megszüntetése és új vezérigazgató megválasztása – ismerteti a közlemény.

Már a múlt héten is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint önként távozik posztjáról Sándor László. A 2003 májusában kinevezett Sándor László távozásának lehetősége először az év őszén merült fel, és azóta menetrendszerűek az erről szóló híresztelések.

A maléves szakszervezetek több alkalommal is követelték a tulajdonos ÁPV Rt.-től Sándor menesztését, de olyan érdekképviseletek is voltak, amelyek megvédték. Lehetséges utódaként felmerült annak a Gönci Jánosnak a neve is, aki korábban a légitársaság igazgatóságának volt a tagja, és jelenleg a Budapest Airport Rt. igazgatósági tagjaként dolgozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik