Belföld

Négy robbanás Bagdadban – 26 halott

Az amerikai hadsereg bejelentése szerint eddig huszonhat halálos áldozata volt a reggel és délelőtt Bagdadban végrehajtott, vélhetően összehangolt öngyilkos merényleteknek.

Délig négy gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantottak fel Bagdadban. A legsúlyosabbnak a második reggeli akció bizonyult, amelyet az ausztrál nagykövetséggel szemben lévő épület előtt követtek el, ahol a külképviseletet védő katonák laknak. A környéken egy kórház és egy rendőrörs is volt. Ebben a merényletben 18-an haltak meg, köztük öt iraki rendőr.

Ezt megelőzően egy nagy sebességgel érkező kamion sofőrje robbantotta fel magát egy védőbarikádnak ütközve Bagdad központjában, közel Ausztrália nagykövetségéhez. A robbanás megölt két embert, hatan megsebesültek – közölték a helyi hatóságok. A sebesültek közül ketten a közeli igazságügy-minisztérium alkalmazottai, négyen pedig a takarító személyzet tagjai voltak. A nagykövetség dolgozói közül senki sem sérült meg, s a diplomáciai képviselet épületében sem keletkezett számottevő kár.

Egy órával a második támadás után egy harmadik öngyilkos merénylő is felrobbantotta gépkocsiját az iraki fővárosban. A célpont ezúttal egy iraki katonai támaszpont volt a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében. Kórházi források szerint a támadásban négyen haltak meg, két civil és két katona, továbbá öt katona megsebesült.

A három reggeli támadást követően egy negyedik detonáció egy bagdadi bank előtt következett be, ahol éppen iraki rendőrök vették fel a fizetésüket. Itt az első hatósági jelentések két halottról számoltak be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik