Belföld

Kegyelmet kapott Simek Kitti

Mádl Ferenc köztársasági elnök kegyelemből felfüggesztette Simek Kitti büntetésének végrehajtását, a nyomatékos súlyú új következmények hatására, így a 16 éves lánynak nem kell bevonulnia több mint 2 évre börtönbe.

A Köztársasági elnöki hivatal közleménye szerint Simek Kitti ügyében a jogerős bírósági ítélet meghozatalát követően nyomatékos súlyú, új körülmények álltak elő, és a bíróság által már ismert és értékelt személyi és családi körülményekben is változások következtek be, mível az elítélt tavaly májusban gyermeket szült.  

A közlemény szerint a köztársasági elnök döntését az igazságügy-miniszter javaslata befolyásolta leginkább.  A tárca vezetője arra kérte Mádl Ferencet, hogy a szabadságvesztésre ítélt Simek Kitti büntetésének végrehajtását kegyelemből határozott tartamú próbaidőre függessze fel.

Miután édesapja sorozatosan bántalmazta a 14 éves lányt és édesanyját, 2002 augusztusában közvetlen közelről fejbe lőtte az alvó férfit, aki azonnal életét vesztette. A pécsi bíróság tavaly januárban ítélte jogerősen 2 év 2 hónap letöltendő szabadságvesztésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik