Belföld

Újra kihallgatják Kulcsár Attilát

Az ügyészek ismét megkezdték Kulcsár Attila kihallgatását; a procedúra során a nagy mennyiségű írásos bizonyítékkal kapcsolatos kérdésekről hallgatják meg a brókerbotrány első számú gyanúsítottját - mondta Zámbó Gyula ügyvéd.

Ügyfele a tavalyi több hónapos kihallgatás-sorozaton emlékezetből tette meg vallomásait. Időközben azonban számos írásos bizonyíték is a hatóságok birtokába került, továbbá a könyvszakértő és a tőkepiaci szakértő is elkészítette szakvéleményét.

A szakvélemények főként azt kísérlik meg tisztázni mikor, hová irányultak a pénzmozgások – mondta a milliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila védője.

A fontosabb ügyfeleken végig kell menni. Ezek lehetnek sértettek, továbbá olyan érdektelen tanúk, akiket nem ért kár, de nem zárható ki, hogy lesz köztük olyan is, aki gyanúsítottá válik – jegyezte meg Zámbó Gyula. Hozzátette: várhatóan Kulcsár Attila a dokumentumok alapján pontosítja és bővíti korábbi vallomását.

A szembesítésekre vonatkozóan, Zámbó Gyula azt mondta, a következő hetek feladata elsősorban Kulcsár Attila írásos bizonyítékokkal való szembesítése lesz. Az eljárás más szereplőinek vallomásai ismeretében azonban nem zárható ki, hogy a tavasz folyamán Kulcsár Attilát tanúkkal, esetleg gyanúsított-társakkal szembesítik, hiszen már most látható, hogy vannak ellentmondó nyilatkozatok, vallomások – mondta Zámbó Gyula.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik