Belföld

Csökkent a BUX zárásig: realizálták a profitot az OTP-nél

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 71,39 pontos csökkenéssel, 15 134,75 ponton zárt szerdán. A keddi záró értékhez képest ez 0,47 százalékos csökkenés.

Az MTI által megkérdezett szakértők szerint míg a Molt a keddi befektetői konferencián elhangzott, a vezetés pozitív kilátásairól szóló kijelentések erősítették, addig az OTP árfolyamának csökkenését elsősorban a befektetők haszon-realizálása okozta.

A szerdai kereskedési napon 10 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak le a tőzsdén. A vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

A legnagyobb, 4,2 milliárd forintos forgalma a Molnak volt, az olajipari társaság árfolyama 60 forinttal, 0,49 százalékkal 12 310 forintra nőtt. A Richter-papírokkal 457 millió forint értékben kereskedtek, árfolyamuk 200 forinttal, 0,84 százalékkal 24 100 forintra emelkedett. Az OTP 5878 forinton zárt, 4 milliárd forintos forgalomban. A papír árfolyama 121 forinttal, 2,02 százalékkal csökkent. A Matáv árfolyama 7 forinttal, 0,81 százalékkal 857 forintra esett, forgalma 295,5 millió forint volt.

Csáky Attila, a HVB Bank üzletkötője elmondta: a Mol keddi befektetői konferenciáján elhangzott, hogy a vezetés 40 százalékos összkapitalizáció-növekedést szeretne elérni. Véleménye szerint ez kedvezően hatott a papír árfolyamára.

Bónis Miklós, az Inter-Európa Bank Rt. elemzője szerint is megnyugtatók a Mol vezetésének pozitív várakozásai. A szakértők szerint az OTP árfolyamának esését elsősorban a befektetők profit realizálása magyarázza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik