Belföld

Orvoscsapat indul Indonéziába

Pénteken este útnak indul Dzsakartába a Baptista Szeretetszolgálat öt, és a KARISZ Szövetség tíz főt delegáló új, közös, orvos-egészségügyi csapata.

A Baptista Szeretetszolgálat közleményéből kiderül, hogy az egészségügyi alakulat, a jelenleg is kint dolgozó orvoscsoportot váltja, akik igen nehéz, és veszélyes körülmények között végzik munkájukat. Banda Aceh-ben jelenleg általános orvosi-egészségügyi ellátás folyik, melyet a pénteken kiutazó 15 tagú csoport is folytat majd, a szükségeknek megfelelően. Az orvoscsoport további csomagot is szállít magával, amely többek között gyógyszereket és orvosi felszereléseket tartalmaz.

A Baptista Szeretetszolgálat jelképes örökbefogadási programjának sikere minden várakozást felülmúlva, lassanként eléri a tízezer főt! A Sri Lankán létesítendő Magyar Árvaház támogatására, a Baptista Szeretetszolgálat új alszámlát nyitott az OTP banknál. Az árvaház működtetéséhez és elindításához szükséges céladományokat a 11736082-20055246-os alszámlára lehet befizetni.

Az első magyar orvoscsapat múlt hét szombaton ért haza Srí Lankáról, és a a sziget délnyugati részén fekvő, szökőár sújtotta Galle városban teljesítettek szolgálatot. Ez a csapat december 28-a és január 7-e között vett részt a sérültek ellátásában, a fertőző betegségek megelőzésében és a kiszállított segélyadományok elosztásában. A tízfős csoport napi 18-20 órát dolgozott, mondta el a hazaérkezést követően a csapatot vezető Jackovics Péter orvos hadnagy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik