Belföld

Új főigazgató a hírközlési hatóságnál

Spakievics Sándort, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) főigazgatójává nevezte ki január 1-jével a hírközlési miniszter - közölte az NHH kommunikációs igazgatósága pénteken.

A helyettes államtitkári beosztásban lévő főigazgató korábban az NHH döntéselőkészítő ágazatát vezette, közreműködve a magyarországi hírközlés történetének első átfogó piacelemzésében.

Január elején egyéb változásokra is sor került az NHH vezetésében, így a továbbiakban az NHH hatósági jogkörét ellátó közigazgatási és felügyeleti ágazatot Dömötörné Ács Katalin vezeti, az eddigi ágazatvezető, Slyuch András pedig a Debreceni Igazgatóságot irányítja.

Spakievics Sándor 2000-2002. között a Magyar Villamos Művek Rt. gazdasági igazgatója és általános vezérigazgató helyettese, a Magyar Villamosenergia-ipari Rendszerirányító (MAVIR) Rt. igazgatósági tagja, továbbá 2002-ben a Paksi Atomerőmű Rt. igazgatósági tagja volt. Ezt megelőzően, 1999-2000-ben a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium gazdasági helyettes államtitkári posztját töltötte be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik