Belföld

Kölyökbarát élelmiszerrel a chips ellen

Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium (ICSSZEM) Kölyökbarát Termék Programot indít, hogy a szülők és a gyerekek könnyebben kiválaszthassák a biztonságos termékeket vásárláskor.

Az ICSSZEM közleményében a tárca politikai államtitkára Mesterházy Attila felhívta a figyelmet, hogy az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium támogatásával elindult a Kölyökbarát Termék Program nevet viselő civil kezdeményezés. A program olyan termékek listájával kíván segítséget nyújtani a szülőknek és a gyermeknek, amelyek valóban biztonságosak, továbbá a gyermekek testi és lelki fejlődését szolgálják. A Kölyökbarát Termék Program non-profit kezdeményezés, bevételeit a program népszerűsítésére, működtetésére (pl. vizsgálatok, ellenőrzések) és a fogyasztóvédelmi szemlélet elterjesztésére fordítják.

A közleményből kiderül az is, hogy Mesterházy az Egészségügyi Minisztérium kezdeményezéséhez csatlakozva ugyancsak korlátozná az iskolai büfékben árusított élelmiszerek kínálatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik