Belföld

Új igazgatók a MÁV-nál

A MÁV Rt.-nél új személyszállítási főigazgató és gépészeti főigazgató kezdi meg munkáját szombati hatállyal - derül ki a vasúttársaság csütörtöki közleményéből.

Mándoki Zoltán vezérigazgató közös megegyezéssel megszüntette Vizsy Ferenc személyszállítási főigazgató munkaviszonyát, akinek a helyére Mateczné Németh Ágnes, a személyszállítási üzletág eddigi üzemeltetési igazgatója lép. Megszűnik Csiba József gépészeti főigazgató megbízatása is, aki a MÁV Rt. társasági szolgáltató főigazgatóságán folytatja munkáját. A vezérigazgató a gépészeti üzletág vezetésével Zaránd Györgyöt, a gépészeti üzletág eddigi fenntartási igazgatóját bízta meg – tartalmazza a közlemény.

A Máv vezetésében a legjelentősebb változást az jelentette, amikor december 22-én a gazdasági és közlekedési miniszter bejelentette, hogy január elsejei hatállyal Gaál Gyulát, a tárca politikai államtitkára nevezi ki az elnök-vezérigazgatói posztra. Másnap december 23-án pedig visszahívták a felügyelő bizottság éléről Márkus Imrét. Az akkori közlemény szerint változott a felügyelő bizottság személyi összetétele is, a létszáma 11-ről 9 főre csökken. Az új testületbe meghívást kapott Udvari László, a MÁV Rt. közelmúltban lemondott elnöke. 

Az operatív irányítás továbbra is a MÁV Rt. általános vezérigazgatója, Mándoki Zoltán kezében maradt. Az új elnök-vezérigazgató feladatat a vasúttársaság elfoglalt fontos szerepének tudatosítása, a társaság stratégiájának érvényre juttatása és a kormányzati kapcsolatok erősítése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik