Belföld

Tuti buli – fizet a parkoló, fizet a kerület

Amellett, hogy a Centrum Parkoló Rendszer Kft. közel hárommilliárdos éves bevételének csupán töredékét utalja vissza az önkormányzatoknak, néhány kerület nettó befizetője Kupper András cégének - írja az Index.hu.

December elején került nyilvánosságra, hogy az erős MSZP-s és fideszes kötődésű Kupper-család tulajdonában lévő Centrum Parkoló Rendszer Kft. közel hárommilliárd forintos bevételének csupán töredékét fizeti be a kerületeknek, miközben jogelődje nagyjából egy évig nem fizetett használati díjat.

Családi kapcsolatairól az Index.hu internetes újságnak Kupper András, a Fidesz fővárosi frakciójának vezetője akkor azt nyilatkozta: „meglepetéssel olvastam, hogy nagybátyám, akit szintén Kupper Andrásnak hívnak, egy másik cégen keresztül áttételesen többségi tulajdonosa Budapest legnagyobb parkolási cégének, a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-nek (CPR Kft.).”

A legfrissebb hírek szerint azonban a Centrum még ilyen körülmények között sem kívánt kockáztatni. Az Index információi szerint a Centrum milliós számlákat nyújtott be azoknak a kerületeknek, ahol a parkolóhelyek kihasználtsága nem éri el a 25 százalékot. Kupper András, a Centrum Parkoló Rendszer Kft. többségi tulajdonosa a lap megkeresésére úgy vélekedett, logikus dolog, hogy egy befektető nem vállal át minden politikai kockázatot. A pályáztatás idején a Centrum a konkurens pályázókkal szemben azt a klauzulát tette bele ajánlatába, amely a 25 százalékos kihasználtsági szinttel próbálja kivédeni, hogy a kerületek ne bocsáthassanak ki olyan kedvezményeket, amelyek lehetetlenné tennék a cég befektetéseinek megtérülését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik