Belföld

A Novodata Rt. az Epicor iScala rendszert választotta

A pénztári és információs rendszereiről ismert Novodata Rt. üzletmenete és az üzleti kommunikáció hatékonyságának növekedését várja az új ügyviteli rendszer bevezetésétől.

Budapest, 2005. január 11. – Az egészségügyben és a kiskereskedelmi hálózatokban pénztári és információs rendszereiről ismert Novodata Rt. – a Scala ECE Hungary Kft-vel már évek óta fennálló partneri viszonyát követően – az Epicor iScala termékek felhasználóinak körébe lépett.

A Scala ECE Hungary Kft. és a Novodata Rt. közötti partneri megállapodás 2002-ben jött létre, amelynek értelmében a két vállalat közösen lépett fel olyan piaci helyzetekben, amikor valamely cégnek pénztári terminálokat kezelő rendszerre és vállalati ügyviteli rendszerre is szüksége volt.

Az együttműködést követő közös fejlesztői munka során a Novodata Rt. megismerte az Epicor iScala ERP-rendszert, s úgy ítélte meg, hogy az megfelel a vállalat által megfogalmazott elvárásoknak.

„A folyamatosan változó piaci körülmények között és az erősödő versenyhelyzetben azok a vállalatok maradhatnak sikeresek, amelyek növelni tudják ügyfeleik elégedettségét, ezáltal lojalitását. Ezt egy vállalat akkor érheti el, ha racionalizálja és költséghatékonyabbá teszi üzletvitelét” – mondta Bagonyi László, a Novodata Rt. vezérigazgató helyettese. „Üzleti folyamataink koordinálásával erőforrásainkat hatékonyabban tudjuk kihasználni, s ez költségcsökkenést eredményez. Elvárásaink szerint az iScala rendszer bevezetésével kiküszöbölhető lesz a felesleges adminisztráció, s áttekinthetőbbekké válnak a cégen belüli működési folyamatok (Business Process Reoganisation).”

A Novodata Rt. logisztikai folyamatainak fejlesztését és ezzel egyidejűleg a cégen belüli és a vidéki szervizhálózattal való hatékonyabb, gyorsabb kommunikáció megvalósítását tűzte ki célul. Nem utolsó szempont volt az Epicor iScala alkalmazás kiválasztásánál az sem, hogy a rendszer használatának eredményeként a vállalat könnyebben tud megfelelni az ISO minőségbiztosítási rendszer által támasztott követelményeknek.

A Novodata az Epicor iScala logisztikai, pénzügy, kontrolling, CRM, bér, szolgáltatási (szerviz) folyamatok és Vezetői Információs Rendszer moduljait vásárolta meg. A modulok támogatják a vezetői döntéshozatalt, s a vállalati kommunikációs folyamatokat is.

Kócs Olivér, a Scala ECE Hungary Kft. regionális igazgatója hozzátette „Örömmel tölt el bennünket, hogy a Pik-SYS Kft. és a LanPartner Kft. mellett a Novodata Rt. személyében újabb partnerünk választotta ügyvitelének alapjául az Epicor iScala rendszert. Ez a legjobb bizonyíték arra, hogy – a rendszer alapos megismerését követően – az Epicor Scala által kínált ERP megfelel a vele szemben támasztott magas elvárásoknak.”

# # #

A Novodata Rt.
A Novodata Rt. jogelődje 1982-ben alakult. A társaság fő profilja a rendszerintegrátori tevékenység, valamint a kifejlesztett és széles körben elterjedt rendszereik komplex ellátása. A Novodata Rt. legjelentősebb rendszerei a GYÓGYÍR (gyógyszertári információs és pénztári rendszer), a PHARMAINFO (gyógyszer-információs szakértői rendszer), a NOVOHOSP&DOSE (kórházi patikai és osztályos rendszer), valamint a NOVOSHOP (kereskedelmi áruforgalmi és pénztári rendszer). A társaság termékei széles körben elterjedtek, több mint 1200 rendszer üzemel az országban, amelyek alkalmazói között megtalálható a Béres Egészségtár, a Dénia áruházak (Gardénia Textílház-lánc), a Debenhams (Skála-Coop), valamint a Novodata rendszerét használják a mezőgazdasági egyetemek és főiskolák jegyzetellátásában is. A rendszerek telepítését és komplex ellátását a Novodata országos szervizhálózata végzi. A Novodata Rt. jelenleg 1500-1600 ügyféllel rendelkezik. A cég árbevétele 2004-ben várhatóan eléri az 1 milliárd forintot.

Az Epicor Software Corporation
Az Epicor 20 éve világszerte elismerten vezetőnek számít a közepes vállalkozásoknak kínált integrált vállalati erőforrás-tervezési (ERP), ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) és szállítóilánc-felügyeleti (SCM) szoftvermegoldások terén. A Scala megvásárlásával az Epicor 140 országban több mint 20 ezer ügyfelet kiszolgálva a közepes vállalkozási piac globális vezetőjévé vált. Az Epicor a web-szolgáltatásokhoz hasonló innovatív technológiák használatával fejleszt átfogó, iparág-specifikus megoldásokat a gyártási, a disztribúciós, a vállalati szolgáltatás-automatizálási és a vendéglátóipari szektor számára. Ezzel lehetővé teszi a vállalatok számára az üzleti folyamatok hatékonyságának fokozását a versenyelőny megszerzése és megtartása érdekében. A hosszú távú növekedést elősegítő méretezhetőségen és rugalmasságon túl az Epicor megoldásait szolgáltatások széles skálája egészíti ki. A kínált megoldások alacsonyan tartják a teljes élettartamra vetített összköltséget, amellyel segítik a gyors befektetés-megtérülést. Az Epicor globális központja a kaliforniai Irvine-ben található, kirendeltségei és társvállalatai a világ minden pontján működnek. Ha további információt szeretne olvasni, látogassa meg a vállalat weboldalát a www.epicor.com címen.

# # #
Az Epicor az Epicor Software Corporation bejegyzett védjegye, az Epicor Procurement és az Epicor for Non-profit pedig védjegye. Minden más megemlített védjegy a megfelelő tulajdonosok birtokában van. A dokumentumban leírt termékek és szolgáltatások az Epicor Software Corporation termékei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik