Belföld

Adósságelengedést kért a köztévé

Nyolcmilliárd forintos hiányt halmozott fel év végére a köztévé, de ennek rendezésére csak feleakkora összeg áll rendelkezésére, az is hitelből - derül ki az MTV közleményéből.

A Népszabadságban olvasható cikk szerint az MTV az államnak tartozik a legnagyobb összegekkel. A 4,5 milliárd forintban benne van a tévé által használt épületek bérleti díja és az adótartozás is. A magáncégek közül 15-20 nagybeszállító, amelyek 800-900 millió forintra várnak. Köztük megtalálhatók a műsorkészítő és a televíziózáshoz nélkülözhetetlen eszközöket szállító cégek. A hitelezői listát a legnézettebb köztévés műsor, a Névshowr készítői vezetik, több mint százmillió forinttal. Hajdú Péterék március óta nem kaptak pénzt.

Az MTV közleménye azzal magyarázza a kialakult súlyos anyagi helyzetet, hogy a köztévé idén messze nem kapott akkora plusz költségvetési támogatást, amellyel az elmúlt években rendre kisegítették. A tavalyi 12 milliárdhoz képest idén 4,8 milliárd forint volt az állami mentőöv. Emellett négymilliárd forint hitelfelvételre kaptak lehetőséget. Így hiába spóroltak meg hárommilliárd forintot a kiadásokon, nagy hiány keletkezett a költségvetésben – írja a Népszabadság

Ajánlott videó

Olvasói sztorik