Belföld

Közhasznú társasággá alakul a Schöpf-Merei kórház

A Schöpf-Merei kórház már most, a másik két fővárosi egészségügyi intézmény várhatóan januárban kaphat zöld utat az átalakuláshoz.

Támogatta a Főpolgármesteri Kabinet a Schöpf-Merei kórház közhasznú társasággá alakítását és a János kórház gazdasági helyzetének rendezését szolgáló javaslatok fővárosi közgyűlési tárgyalását.

A városvezetés álláspontja szerint esetleges befektetőket csak azután vonnának be a kórház működésébe, ha tisztázódik a jogi környezet, rendeződik például az egészségbiztosítói finanszírozás.Garamvölgyi György, a kórház főigazgatója elmondta:az intézmény most jó gazdasági helyzetben van, átalakulás nélkül azonban nincs reményük a fejlesztésekre, illetve a mostani színvonalú szakmai munka folytatására.

Az előterjesztés rögzíti, hogy rövid távon 800 millió forint befektetésre számítanak a jelenleg alig 200 millió forint értékű műszerrel, ingósággal felszerelt kórházba. Januárra várható másik két intézmény, a Budai Gyermekkórház és a Visegrádi Rehabilitációs Kórház átalakulása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik