Belföld

Saját részvényeit értékesíti a Mol

A Mol értékesíti a lengyel tőzsdei bevezetéssel együtt a tulajdonában lévő 4,9 százalékos sajátrészvény-pakettjét - olvasható a Világgazdaságban.

A Reuters tudósítása szerint csütörtökön tesznek közzé Lengyelországban egy tájékoztatót, így vélhetően elhárultak az akadályok Varsóban a tőzsdei bevezetés előtt.

A Mol egyébként a hírekre nem reagált, ezt ugyanis hivatalosan csak a tőzsde honlapján teszik meg. A MOL -részvények varsói bevezetésének célja egyébként a lengyel parkett többletlikviditásának kihasználása. A szakemberek szerint – és a BCHEM eddigi tapasztalatai alapján – a lengyel piaci megjelenés után is a Budapesti Értéktőzsde marad a Mol fő piaca.

Az elemzők szerint egyébként ez a lépés nem jelent közvetlen befolyást a Mol árfolyamára. A saját részvények értékesítése ilyen esetben természetese folyamat a megfelelő likviditás megteremtése érdekében. Ráadásul a MOL már korábban is el akarta adni az álami csomaggal együtt részvényeit, ami akkor a kedvezőtlen piaci körülmények miatt meghiúsult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik