Belföld

Madarakról nevezik el a Paskál lakópark házait

„Amikor az embernek nincs sok szabadideje, ám ezt az időt mégiscsak madarászással szeretné tölteni, akkor azért lecsökkennek az igényei. Ilyenkor körülnéz a lakóhelye környékén, hogy van-e valahol egy kis zöldfelület. Budapest külső kerületeiben élők igencsak előnyben vannak, de egy zuglói madarásznak, távol a Városligettől csak egy olyan terület jut, mint a Rákos-patak környéke. A Rákos-patak Szugló utca és Mogyoródi út közötti másfél kilométeres szakaszát övező parkos területen kb. 70 madárfaj figyelhető meg." -Írja a városnegyed történelméről az ornitológus helytörténész.

A beruházók e kutatás alapján döntöttek arról, hogy az itt épülő lakóházakat a helyi madarakról nevezik el. A december végi keresztelő során az első „fecskéket” tehát a Fecskéről, gólyáról, nevezik majd el . Lesz itt Szalonka, Jégmadár, Pityer, s mindenféle itt fészkelő más madárról elnevezett épület is.


Madarakról nevezik el a Paskál lakópark házait 1

A Budapest legnagyobb beruházásaként épülő 1350 lakást és szolgáltató létesítményeket magába foglaló lakópark egyébként is a legzöldebb területe lesz a városnak. Az építésnél messzemenően figyelembe veszik a környezetvédelmi szempontokat. A házakban a választék a 32 m2-es garzontól a 138 m2–es lakásokig terjed, igény szerint azonban akár 210 m2-es, tetőteraszos, luxus-apartmanok is kialakíthatók. Egyedülállóak a finanszírozási lehetőségek is. A kiegészítő állami kamattámogatással nyújtott hitelt házaspárok vagy gyermeküket egyedül nevelők vehetik igénybe – a telekár nélkül számítva – 30 millió forintot meg nem haladó, általános forgalmi adót tartalmazó vételárú, új lakás megvásárlására. A hitelösszeg 1 millió forinttól akár 15 millió forintig terjedhet. A nagy zöld felületek belső kertjei, hangulatos pihenőparkjai gondoskodnak a jobb közérzetről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik