Belföld

Leépíti holland irodáit a TUI

Az internetes megrendelések növekedése miatt bezárja hollandiai irodáinak egynegyedét Európa legnagyobb idegenforgalmi vállalata, a német TUI, amelyben szerdán vásárolt részesedést egy spanyol idegenforgalmi csoport.

Néhány héttel ezelőtt a TUI bejelentette, hogy Nagy-Britanniában 800 munkahelyet szűntet meg ottani, Lunn Poly elnevezésű hálózatában. Németországban a 460 utazási irodából egyelőre nem terveznek továbbiakat bezárni, tavaly 70 német irodát számoltak fel.

A TUI az idei év első felében 35,8 millió euró adó utáni veszteséget halmozott fel árbevételének csökkenése miatt, egy évvel korábban még 410 millió eurós adózott eredménye volt. A harmadik negyedévben javított, így az első kilenchavi adózott eredménye 571,9 millió euró lett, 11,5 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 646,3 milliónál.

Európa legnagyobb turisztikai cége, a TUI szerdán jelentette be, hogy a spanyol idegenforgalmi csoport, a RIU részesedést vásárolt a német cégben. Az ügylet részeként a Deutsche Bank megvásárolta a WestLB banknak a TIU csoportban lévő 31,3 százalékos részesesedését, és ezt adja tovább a RIU csoportnak, illetve pénzügyi befektetőknek. A spanyol idegenforgalmi vállalkozás 17,3 százalékot vásárol a TUI-ban, európai és amerikai befektetőknek pedig 14 százalékot kínálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik