Belföld

Kirúgták a Millenáris Kht. művészeti igazgatóját

Elbocsátották a Millenáris Kht. művészeti igazgatóját, aki szerint a decemberre szóló szerződések aláírása híján jövő keddtől működésképtelenné válhat az intézmény.

A FigyelőNet információi szerint a nyáron kinevezett igazgató Tóth József pénteken délután azonnali hatállyal felmentette Derdák Andrást a Millenáris Kht. művészeti igazgatóját.

A megalakulása óta több politikai vihart is megélt szervezet 2004 elején került át az Informatikai és Hírközlési Minisztérium felügyelete alá, mely szervezet keretein belül elindította a többmilliárdos Jövő Háza projektet.

A távozó művészeti igazgató elmondása szerint péntek délutánig egyetlen decemberre szóló szerződés sem volt aláírva, ideértve a fellépőkkel és a hirdetőkkel kötött megállapodásokat is. Ha ebben az ügyben napokon belül nem történik változás, akkor a nézők és a fellépők hiányában keddtől működésképtelen a Millenáris Kht – mondta el lapunknak Derdák András, akinek munkáját az igazgató utasítására Szathmáry Évának Draskovics Tibor pénzügyminiszter korábbi feleségének kellett volna átadnia, ám erre nem került sor, mivel az esetleges utód nem jelent meg. Ezzel kapcsolatban szerettük volna megkérdezni Tóth József igazgatót, ám őt nem sikerült elérnünk.

Néhány héttel ezelőtt vált meg a Millenáris Kht. ügyvezető igazgatói posztjától a közös megegyezéssel Mizsei Zsuzsa is. A politikus-közgazdászt, a Kereszténydemokrata Néppárt országos választmányának elnökét 2002 júniusában, a kormányváltás után kérte fel a Medgyessy-kormány arra, hogy kulturális központtá fejlessze a Millenárist, tegye átláthatóvá és ellenőrizhetővé a park gazdálkodását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik