Belföld

Ittasan vezetett Bubik István

Közepes mértékű alkoholos befolyásoltságnak megfelelő mértékű alkoholt mutatott ki a igazságügyi szakértői vizsgálat a vasárnap közlekedési balesetben meghalt Bubik István vérében, akinek halálát politikai kampányba is bevonták.

Bubik István boncolási jegyzőkönyve szerint a halált elsősorban fejsérülések okozták, amely sérülés súlyosságában az is jelentősen közrejátszott, hogy a színművész nem kötötte be biztonsági övét.

Az igazságügyi szakértői vélemény szerint Bubik nem a útviszonyoknak megfelelően vezetett, amely a hajnali órákban nyálkás volt, s jégfoltok tarkították. Kérdésre válaszolva az ezredes kiemelte: a szakértői vizsgálat Bubik István vérében közepes mértékű alkoholos befolyásoltságnak megfelelő mennyiségű alkoholt mutatott ki, s ez is a tragédia egyik kiváltó oka lehetett.

A a 46 éves színművész múlt vasárnap vesztette életét a 4-es főúton, Cegléd és Ceglédberceli között, amikor a főváros felé autózva áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan ütközött egy másik gépkocsival. A másik autóban utazó két ember közül a vezető nem sérült meg, utasa viszont súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit szakértő bevonásával a ceglédi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.


A színész halálát politikai célra is felhasználták, amikor egy honlap Bubik István nevével kampányolt, mondván ha élne, biztosan igennel szavazna a december ötödikén tartandó népszavazáson. A TV2 híradója szerint a honlap készítői azt állítják, hogy kapcsolatban állnak a Magyarok Világszövetségével, amit szövetségnél tagadtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik