Belföld

Jó eredményekkel ünnepelheti születésnapját a Fujitsu Siemens

A most ötéves Fujitsu Siemens Computers Kft 40 százalékkal több számítástechnikai eszközt értékesített a hazai piacon, mint a megelőző év azonos időszakában, értékesítési árbevétele pedig 36 százalékkal haladta meg azt.

A cég sajtóközleménye szerint a Fujitsu Siemens Computers Kft. valamennyi termékcsoportban – és legnagyobb arányban a mobil eszközök területén – fokozta értékesítését az előző év hasonló időszakához képest. Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a magyarországi leányvállalat az elmúlt egy évben megőrizte és megszilárdította a magyar számítógéppiac második legjelentősebb szereplőjének tavaly megszerzett rangját. Elmondta: az anyavállalat öt évvel ezelőtt két, az informatikai piacon tekintéllyel rendelkező világcég közös vállalkozásaként jött létre. A nemzetközi vállalat növekedése az európai uniós piac stagnálása ellenére felülmúlta az EU GDP bővülésének és valamennyi világmárka gyártójának növekedését.

A Fujitsu Siemens Computers vállalat a 2004. pénzügyi év első félévben 32 százalékkal több PC-t, mobil eszközt, szervert és storage berendezést értékesített, mint az elmúlt év azonos időszakában. Értékesítési árbevétele 2560 millió euró volt, ami 15 százalékkal haladja meg a korábbi perióduséét. A Fujitsu Siemens Computers értékesítése csaknem 10 százalékkal volt több az elmúlt négy negyedévben, mint a számítástechnikai piacot vele együtt meghatározó versenytársaié. Az adózás előtti eredmény meghaladta a 20 millió eurót, ami az előző év első félévi eredményéhez képest több mint 80 százalékos növekedést jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik