Belföld

Diósgyőr a minőségi acéltermékek piacát célozza

Újraindította a diósgyőri hengerművet a DAM Steel Rt. eszközeinek és ingatlanainak új tulajdonosa a DAM 2004 Kft. Az acélmű beindítását tavaszra tervezik.

A DAM 2004 Kft. két és fél hónapos előkészítő időszak után indította el a diósgyőri hengerművet, ami a DAM Steel f. a. állományából 700 acélipari szakembernek ad munkát. A tervek szerint tavasszal az acélmű is beindul, várhatóan további munkahelyeket teremtve a régióban.


Tóth Béla ügyvezető úgy nyilatkozott, hogy a DAM a magasan ötvözött és mikroötvözött, magas minőségű acéltermékek gyártását célozta meg, amelyet az acélpiacon a „királykategória” jelzővel illetnek. Úgy vélte, a társaság gyorsan helyreállíthatja a DAM piacait, amelyre a jelenlegi acélpiaci konjunktúra miatt jó esély van. Termelési célként 560-620 kilotonna/év nagyságrendű folyékony acéltermelést, valamint 450-480 kilotonna/év hengerelt áru előállítását határozták meg.


„Novemberre máris minden kapacitásunkat lekötik a meglevő megrendeléseink. Hasonlóak a várakozásaink a jövő évre is,” – jelentette ki Tóth Béla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik