Belföld

Vigyázni a lakásvásárlással … Egyre több a trükk!

...megkérdeztük Tamás Mónikát a LAGUNA Ingatlan ill. a www.budailakasok.hu vezetőjét, mi a helyzet mostanában az ingatlanpiacon?

A kérdés ma is nagy aktualitással bír, csak a jelentősége változott meg a néhány évvel ezelőttihez képest!

Röviden: “Éltünk már szebb időket is…!”
..hogy mi a helyzet az ingatlan piacon, leginkább a budai picra vonatkozóan válaszolnék, tekintettel, hogy a LAGUNA Ingatlan kifejezetten a budai ingatlanok piacán tevékenykedik.

– És ott mi a helyhet? Teljes a csend???

Nem mondanám, hogy telejesen csend uralkodik, de kétségtelen, hogy kissé változott -lefelé- a vásárlási kedv, az előző évekhez képest. Azt gondolom, hallva mi minden történik a kollégáknál, hogy nálunk még istenes a helyzet, de ezen helyzet fenntartásához is olyan mennyiségű feladatot, mozgósítást kellet eszközölnünk, amelyre példa még sosem volt. Természetesen az ok az, hogy a vásárlási kedv olyannyira gyenge, hogy a hatékonyság, az eredmény elérése céljából minden lehetőséget meg kell ragadni!

– Hirdetnek?

Hirdetünk is természetesen, ahol csak lehet, ill. az utóbbi időben a webes területen végeztünk igen nagy fejlesztéseket, bővítéseket, amelyek még most sem fejeződtek be …
Számos új weboldalt indítottunk, ill. a jelenlegi www.lagunaingatlan.hu oldalunk belső tartalmát bővítettük jelentősen.

– Melyek ezek az oldalak, és hogy tűnik, érdemes volt?

Ezek a www.budailakasok.hu a budaivillak.hu, a magyaringatlan.hu, estates.hu, az otthoncenter.hu A látogatottságunk 1,5 hónap alatt a duplájára nőtt, lényegesen többen kérnek információt e-mailen, de pontosabb eredményekről már a kollégám tudna jobban tájékoztatni …

– Van hátoldala is a recessziónak?

El tudja képzelni hogy ne lenne??? Persze, de még milyen! Egy mai példa jut eszembe elsőként … hogy egyre több a “partizán” a piacon! Tisztelet a kivételnek, egyre több vevő trükközik, próbál jogtalan előnyhöz jutni hamár venne valamit, ill. sajnos a kollégák között is akad olyan, aki próbálkozik??

– Próbálkozik??

Igen! Ma nagy kincs egy jó adottságú ingatlan, egy megbízás ami könnyebben teljesíthető, vagy egy jó időben jó helyen elvégzett marketing …
Minap történt, hogy felhívtak, érdeklődtek egy ingatlan után, majd miután éreztem, hogy a kereszt kérdései már rég nem az ingatlanra vonatkoznak, megkérdeztem, hogy saját részre keresi e az ingatlant. Egyszerüen egy félválról indított válasz után elküldött a …-ba, és letette. A kollégám visszahívta (számkijelzés!!! hurrá!), hogyan képzeli ezt, akkor letagadta magát, és ujabb küldés, ezúttal máshova … Kicsit körbejártuk a számot és kiderült, hogy egy ingatlanos kolléga a XI. kerület hegyi részéről … volt még folytatása, de ennek már nincs jelentősége a tanulság fényében …
Egyszerűen, én szégyelltem magam, hogy ide jutottunk, hogy egymás ellen fordulva, próbálkozunk ..
A vevőket sem szeretném bántani, hiszen értük vagyunk, és tisztelet a kivételnek (sokat ismerek) de néhányan ők is megérik a pénzüket! Természetesen ez nem általánosság, csak élő rossz egyedi példa arra, hogy minden jelentős, de még kisebb döntést, üzletet jól át kell gondolni, ugyanis sokat veszthetünk ha olyan ingatlant veszünk, vagy kínálunk amelyek nem átlátható tulajdonviszonyokkal rendelkeznek!

-Van ilyen?

Mindig is volt, mindíg is lesz! Válasszunk ismert, és elismert ingatlanost amikor vennénk, vagy eladnánk, és úgygondolom, akkor nem lehet hiba! A szükség nagy úr, és veszélyes is! Aki jelen van a piacon, és önzetlenül is tud tanácsot adni (több ilyen céget is ismerek …velünk együtt)abban, hogy mit tegyünk, mit ne tegyünk, és azt is hogyan, ill. hogyan ne, azoknak érdemes hinni, és kérni a segítségét, mert fognak tudni eredményt produkálni. A józan ész mindenek előtt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik