Belföld

Szerdától újra Magyar Hírlap

Megvásárolta a Magyar Hírlap kiadói jogait a Ringier Kiadói Kft.-től az A Pont MH Kiadói Kft., amelyben a napilap korábbi munkatársai által alapított cég az egyik tulajdonos - közölte Szombathy Pál főszerkesztő kedden.

Papp Béla, a Ringier Kiadói Kft. ügyvezetője elmondta: a szerződés részeként az előfizetői listákat, valamint a Magyar Hírlap Online-nal kapcsolatos jogokat is értékesítették. Közlése szerint egyelőre megtartották az újsághoz kapcsolódó kiadványok (például a száz leggazdagabb, legsikeresebb magyar, a legfeltörekvőbb fiatalok listáját tartalmazók) jogait, amelyek értékesítéséről tárgyalnak.


Szerdától újra Magyar Hírlap 1

Szombathy Pál Fotó: MTI

A felek közleményükben a vételárról csak annyit közöltek, hogy az eddigi tulajdonos értékén adta el a kiadói jogokat a “több, mint százmillió forintos szerződés” keretében. A Ringier egyik, neve mellőzését kérő vezetője annyit elmondott, a vételár közel van ahhoz a 120-150 millió forintos összeghez, amelyre korábbi sajtóhírek szerint a tulajdonos az újságot értékelte.

Papp Béla, a Ringier Kiadói Kft. ügyvezetője október végén jelentette be, hogy az utóbbi években felhalmozott veszteség miatt megszüntetik a Magyar Hírlapot. “Minden erőfeszítés dacára nem sikerült a példányszámot növelni” – mondta, megjegyezve, hogy a lap 2001 óta felhalmozott vesztesége megközelíti a kétmilliárd forintot.

Az első közlések szerint az újság november 6-án jelent volna meg utoljára, ám egy nappal korábban Papp Béla azt jelentette be, a szerkesztőség és a társaság közötti vita miatt a múlt szombati szám már nem kerülhet nyomdába.

A Pont – Európai Hírlap című lap, amelyet a Magyar Hírlap munkatársai befektetők és nyomdatulajdonosok segítségével adnak ki a Ringier döntésének bejelentése óta, kedden reggel már a következő címlapos hírrel jelent meg: “Visszavettük a régi nevünket. Köszönjük támogatásukat! Holnaptól újra Magyar Hírlap!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik