Belföld

Orbán szerint a kettős állampolgárság biztonságot jelent

Orbán Viktor szerint a határon túli magyarok nem eszik el senki elől a kenyeret, egyszerűen csak útlevelet szeretnének, mert ez biztonságot ad számukra.

Orbán: a határon túliak nem eszik el előlünk a kenyeret. A Fidesz elnöke a Duna Televízióban nyilatkozva azt is hangsúlyozta, hogy a határon túli magyarok az utóbbi években sem tehertételt jelentettek az ország számára, sőt ha megnéznénk, mennyi bevételt és mennyi kiadást hoztak, akkor a mérleg pozitív lenne.

Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy miért nem támogatták a kettős állampolgárságot, amikor kormányon voltak, elmondta: akkor a státusztörvény megalkotását látták a legfontosabb feladatnak.

Duray Miklós: a kettős állampolgárság nem politika

A felvidéki Magyar Koalíció Pártjának ügyvezető alelnöke, Duray Miklós a 80 éves nem létező nemzetpolitika kérdésének tartja a kettős állampolgárság intézményét. Véleménye szerint: amikor határokkal elcsatolt magyarság elveszítette eredendő magyar állampolgárságát, akkor sem pártérdekek miatt veszítette el, hanem különböző nemzetközi fondorlatok miatt – olvasható a Radio.hu oldalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik