Belföld

A Nemzeti Fórum nem alakíthat frakciót

Az MDF-ből kivált független képviselők Nemzeti Fórum néven jelentették be frakcióalakítási szándékukat, Szili Katalin azonban közölte: a házszabály alapján a pártok képviselőcsoportjain kívül létrehozott más csoportok nem minősülnek frakciónak.

A Font Sándor által az országgyűlés elnökének írt levelet a parlamenti jegyző olvasta fel a Házban, napirend előtt. A levélben szerepel, hogy Balogh László, Balsai István, Ékes József, Csampa Zsolt, Font Sándor, Fülöp István, Horváth Balázs, Kelemen András, Lezsák Sándor, Németh Zsolt, Medgyasszay László, Pichler Imre, Püski András és Szászfalvi László a jövőben Nemzeti Fórum néven önálló képviselőcsoportként kíván működni.

Szili Katalin elmondta: a házszabály alapján a pártok képviselőcsoportjain kívül létrehozott más (szakmai, területi) csoportok nem minősülnek képviselőcsoportnak. Hozzátette ugyanakkor, hogy a bejelentést tudomásul vette és a képviselők munkájához sikert kíván.

A házelnök bejelentette azt is, hogy Kovács László (MSZP) tájékoztatta arról, hogy az Európai Bizottság tagjává történt megválasztása miatt november 19-ei hatállyal lemondott képviselői mandátumáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik