Belföld

Nem a kéz, hanem a személyiség ír

Egy grafológiai elemzéssel olyan személyiségrajz készíthető, amely a jellem és az írás közti összefüggéseket tudományosan vizsgálja.

Ma már a legtöbb ember elfogadja azt a tényt, hogy kézírásunk tükrözi alapvető személyiségjegyeinket.
Akárcsak a kézfogás vagy járásmód, az írás is az ember egyedi jellemvonása.
Vonalvezetés, betűforma, aláírás…mindegyiknek megvan a maga jelentősége a grafológiai tanulmányokban. Egy kézírás valamennyi elemét meg kell vizsgálni a véleményalkotáshoz. A grafológia azonnal észreveszi a lapon, hogy a szöveg írója határozott vagy visszahúzódó alkat-e.
A munka világában gyakran előfordul, hogy a munkáltató a grafológia eszközéhez nyúl a jelentkezők közti válogatáskor. A munkáltató számára a grafológiai elemzés nagy segítséget nyújthat, amikor döntenie kell egy állást elnyerő személlyel kapcsolatban. Egészen addig elmehet a dolog, hogy meghatározhatja a posztra legalkalmasabb jelentkezőt, amennyiben a személyiségjegyek megegyeznek a cég kívánalmaival. Szigorúsága folytán a grafológia megbízható eredményeket tud felmutatni. Gyakran alkalmazzák személyiségjegyek és képességek meghatározásakor. Segítségével feltárhatjuk például az írás készítőjének pszichés eredetű problémáit, megismerhetjük képességeit, szociabilitását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik