Belföld

A McAfee elkészítette az első vírusvédelmi megoldást az NTT DoCoMo FOMA mobilfelhasználók számára

A McAfee VirusScan védi a mobiltelefonokat az újfajta támadások ellen Japánban.

A McAfee VirusScan tartalomszűrő technológiájával szereli fel új, FOMA901.i sorozatú mobiltelefonjait a japán NTT DoCoMo cég. A közösen fejlesztett, beépített McAfee VirusScan technológia a FOMA mobiltelefonokban a piac első, mobil eszközökre fejlesztett megoldása, amely a jövőbeni fenyegetések ellen is véd.

„A nemrég felfedezett férgek, mint például a Cabir azt bizonyítják, hogy szükség van kifejezetten a mobil-vírusok ellen fejlesztett védelemre” mondta Victor Kouznetsov, a McAfee mobil-megoldások szenior alelnöke. „A McAfee és az NTT DoCoMo összefogása és folyamatos együttműködése egyrészt kifejezetten kézi számítógépekre fejlesztett megoldásokat eredményez, másrészt megvalósítja azon célkitűzésünket, hogy minden ügyfelet megvédjünk a biztonsági fenyegetésektől, akár asztali géppel akár mobiltelefonnal dolgozik”

„Az NTT DoCoMo mindig különös figyelmet fordított a biztonsági kérdésekre a mobiltelefonjai tervezésekor, és ezért azok biztonságosak is voltak. Mindazonáltal 2002 januárjában az NTT DoCoMo és a McAfee azért fogott közös fejlesztésbe, mert tisztában vagyunk vele, hogy a biztonsági kérdések egyre fontosabbá válnak a telefonok funkcionalitásának további nagyarányú bővülésével, például a PC technológiák alkalmazásával, vagy a telefonok globálissá válásával” mondta Koji Chiba, az NTT DoCoMo fogyasztói felszerelések fejlesztéséért felelős részleg vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik