Belföld

Az Aerofloté lehet a Malév

A Malév Rt. 99,95 százalékos részvénycsomagjára kiterjedő pályázatra egyedül az Aeroflothoz kötődő Aviation Solution International nevű konzorcium tett ajánlatot. A privatizációs pályázatáról várhatóan a héten döntenek - írja a Népszabadság.

Bár az ASI-ról nem derült ki sok az elmúlt hetekben, a lap információja szerint a konzorcium meghatározó szereplője az Aeroflot légitársaság.

Hírek szerint az ASI a bánatpénznek megfelelő összeget, 150 millió forintot ajánlott a Malév részvényeiért. Az összeg első hallásra kevésnek tűnhet ugyan egy légitársaságért, csakhogy a Malév hitelállománya meghaladja a 36 milliárd forintot, és milliárdokkal tartozik partnereinek is a cég. A veszteségek miatt a légitársaság szinte teljesen felélte vagyonát, saját tőkéje egy éven belül másodszor süllyedt a törvényi minimum alá.

Csillag István nem lesz a Malév elnöke, a gazdasági tárca nemrég leköszönt vezetője ugyanis nem vállalta a felkérést. A pénteki közgyűlésen előfordulhat, nem választják szét az elnök-vezérigazgatói funkciót, melyet jelenleg Sándor László egy személyben tölt be – olvasható a Népszabadságban.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik