Belföld

Symantec partner lett a Grepton – Az első biztonsági projekt már lezárult

2004. november 15., Budapest - Téved, aki azt gondolja: komoly informatikai biztonsági rendszerekkel csak a bankok és titkos katonai objektumok rendelkezhetnek. Az olyan integrált és költséghatékony megoldások, mint amelyeket például a Symantec Rt. kínál, elérhető közelségbe hozzák a kis- és középes vállalatok számára is e rendszerek alkalmazását.

A Grepton Informatikai Rt. a Symantec Rt.-vel kötött partneri szerződés keretében a közelmúltban, az OMD Hungary Kft. média cég számára végezte el a teljes informatikai biztonsági rendszer kiépítését.
A Grepton reményei szerint ezen beruházások általánossá vállnak a kis- és közép vállalatok körében is, és a hazai informatikai biztonsági kultúra magasabb szintre fog emelkedni a közeljövőben.A Grepton idén februárban írt alá Enterprise Solution Partner szintű szerződést a Symantec Rt.-vel. Ezt a címet azok a partnerek kapják, akik a magyarországi piacon jelentős értéknövelt viszonteladók, s megoldásszállítói gyakorlattal rendelkeznek a tűzfalak, sérülékenység-kezelés, behatolás-felismerés és víruselhárítás, valamint tartalomkezelés területén. A minősítési eljárás másik követelménye, hogy okleveles biztonsági mérnök álljon az adott partner alkalmazásában. A Grepton azért tartotta fontosnak a partneri együttműködés létrejöttét, mert hisz abban, hogy a Symantec-es fejlesztések által több – és akár kisebb – cég is kialakíthat komoly biztonsági védelmet.
A kommunikációs iparág meghatározó szereplője, a 60 főt foglalkoztató OMD Hungary professzionális médiatervezéssel és vásárlással foglalkozó médiaügynökség, amely a világ fejlett piacain jelentős erőt képvisel (90 irodában, mintegy 4.500 munkatárs, több mint 15.000 termékkel foglalkozik világszerte). Ezért is tartja elengedhetetlennek, hogy informatikai rendszere teljes biztonsággal működjön.
Az OMD meghívásos pályázat útján választotta ki a cégeket a projektre, melynek lényege: olyan integrált IT biztonságtechnikai rendszer kialakítása volt, amelynek filozófiája a COBIT irányelvekkel összhangban áll és a dokumentálási igényeket maradéktalanul lefedi. A feladatok között szerepelt a továbbiakban az informatikai rendszer folyamatos korszerűsítése és bővítése miatt felmerülő igényekre való gyors, szakmailag megalapozott és költséghatékony megoldás szállítása.
Nem ülhettünk a babérjainkon a Symantec ESP partneri cím elnyerése után sem. Az általunk kialakított komplex biztonsági megoldás jól tükrözi, hogy az informatikai védelem nem csak a hálózat egyes elemeire, hanem a teljes informatikai rendszerre kell, hogy kiterjedjen.” – nyilatkozta a Grepton részéről Örményi András, aki az informatikai biztonság egyik elismert szakértője.
Az OMD részéről kézenfekvő volt, hogy meghívást küldjön olyan, már bizonyítottan elismert partnerének is, mint a Grepton Rt.. Az OMD Hungary a Greptont választotta a Microsoft Select szerződés keretein belül történő szállításokhoz. A projekt az Omnicom-Symantec globális szerződés létrejötte után, 2004 nyarán indult.
A korszerű biztonsági rendszerek egyik ismérve, hogy a védelmet nemcsak a kiszolgáló számítógépek, hanem a nagyszámú kliens számítógépek számára is biztosítják. Teszik ezt a vírusirtás, a behatolás érzékelés és kliens számítógépeken futó “mini” tűzfalak együttes alkalmazásával. Erre a filozófiára épül az OMD Hungary-nál bevezetett Symantec Client Security megoldás, mely integráltan tartalmazza a védelem ezen elemeit. A kibővített veszélyészlelés a jogosulatlanul tevékenykedő programokat, például a kém- és reklámszoftvereket deríti fel. A magas fokú magatartásgátló attól óvja meg a felhasználói gépeket, hogy rosszindulatú kimenő tevékenység, például e-mailben történő féregküldés történjen rajtuk keresztül. Az otthonról végzett, távoli munkavégzést biztosító VPN technológia eleme, a Symantec VPN őrszem arról biztosítja a rendszergazdát, hogy a céges erőforrásokhoz VPN-en keresztül kapcsolódó mozgó és távoli rendszerek megfeleljenek a védelmi rendszabályoknak. A felhasználói profil beállítási funkciója biztosítja, hogy a felhasználói gép tűzfala nem akadályozza a végfelhasználót. A reklámgát az alkalmazottak termelékenységét fokozza.
A központi eseménykezeléssel és reagálással összekapcsolt rendszerfelügyelet nemcsak megkönnyíti az informatikai hálózat kezelését, de segít a birtoklás összköltségének csökkentésében is. Ha a víruselhárító, tűzfal és behatolás-érzékelő funkciók egy gyártótól származnak, akkor az egyetlen lépésben történő frissítés segítségével a vállalatok gyorsabban reagálhatnak az összetett járványokra, és ezzel megelőzhetik a felhasználói gépek megfertőződését, elháríthatják a rosszindulatú behatolási kísérleteket.
A Grepton Informatikai Rt. számára a partneri cím elnyerése nem csupán a korszerű megoldások alkalmazása miatt előnyös. A Symantec, a mai informatikai környezet kritikus fontosságú műszaki területeit, a vírusvédelmet, tartalomkezelést, tűzfalakat és virtuális magánhálózati eljárásokat, a behatolás-érzékelő rendszereket, valamint a sebezhetőség kezelését felölelő Symantec megoldások alkalmazása terén széles körű műszaki támogatást és képzést nyújt a vállalati partnerek számára.


###
GREPTON Rt. (www.grepton.hu ):
A Grepton Rt. az 1977-ben alapított Protomix Rt. szoftver üzletágának önállósulásával jött létre 2001. márciusában. A Grepton kizárólag professzionális IT szolgáltatásokkal foglalkozik négy stratégiai területen: infrastruktúra, üzleti folyamat automatizáció, üzemeltetés és technológia menedzsment. Vezető Microsoft megoldásszállító, négyszeres Microsoft Gold Certified Partner (Support Services, E-Commerce Solutions, Enterprise Systems, Collaborative Solutions kategóriákban), Oracle Certified Partner valamint Symantec Enterprise Solution Partner címmel és „NATO Beszállításra Alkalmas” határozattal rendelkezik.

További információért Borbély András (aborbely@grepton.hu ) áll rendelkezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik