Belföld

Piaci elemzők a McAfee behatolás-megelőző technológiájáról

A behatolás-érzékelés és –megelőzés témakörében készített friss jelentésében az IDC megállapította, hogy 2003-ban a McAfee volt a behatolás-megelőző készülékek legnagyobb gyártója az IntruShield® termékcsaláddal. Hasonló megállapításokra jutott a Gartner, az Infonetics Research és a Frost & Sullivan is.

Az IDC 2004 októberében kiadott tanulmánya szerint 2003-ban a behatolás-megelőző készülékek piacán a McAfee volt a piacvezető.
A Gartner a 2004. áprilisában kiadott jelentésében a McAfee-t a vezető pozícióban szerepelteti. A jelentés megállapította, hogy az olyan kiemelkedő, új technológiák, mint a behatolás-megelőző rendszerek, fokozzák a hálózati biztonságot, mert képessé teszik a nagyvállalatokat a támadások blokkolására, és ezáltal hálózataik, IT-erőforrásaik védelmére.

Az Infonetics Research már a harmadik egymást követő negyedévben sorolja előkelő helyre a hálózati behatolás-megelőzés piacán a McAfee-t. A „Behatolás-észlelési és –megelőzési termékek negyedéves piaci részaránya és előrejelzések” című jelentés adatai szerint a piacot a legmagasabb eladási számokkal a McAfee IntruShield vezeti 2004 második negyedében.

2004-ben az IntruShield a Frost & Sullivan „Behatolás-észlelés és behatolás megelőzés (IDS/IPS) területének technológiai vezetéséért” díját is elnyerte. A McAfee vetélytársait azzal előzte meg, hogy bebizonyította technológiai vezető szerepét az indító ötlettől kezdve az új termékek kifejlesztésében és azok folyamatos csiszolásában és tovább fejlesztésében is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik