Belföld

Gyorsított ütemben építik az ország legnagyobb lakóparkját, a Paskált

Az ingatlanpiaci visszaesés ellenére jó ütemben halad a Paskál Lakópark lakásainak értékesítése, az összesen 32 milliárd forintos projekt újabb épülettömbjeit gyorsított ütemben építik - ismertette Mátyásné Benkő Erika, a Paskál Lakópark Rt. vezérigazgatója.

Elmondta, hogy a zuglói lakóparkban összesen 1.350 lakást építenek fel, a beruházás a tervek szerint 2007. harmadik negyedévében zárul. A kivitelező a Vegyépszer 100 százalékos tulajdonában levő Mahir 2000 Rt., a lakások értékesítését az Óbuda Újlak Rt. végzi. A Paskál Lakópark Rt. 2002-ben kifejezetten erre a projektre jött létre 500 millió forintos jegyzett tőkével – tette hozzá a vezérigazgató. A beruházás 25-30 százalékát saját erőből, a fennmaradó részt banki hitelből finanszírozzák. A 12 hektáros területen felépített házakban 32-138 négyzetméteres lakásokat értékesítenek. Az első ütemben felépített 110 lakás már vevőre talált, és a második ütem 136 lakásának 50 százalékát is értékesítették. Az induláskori 286 ezer forintos négyzetméterenkénti ár mára 310 ezer forintra emelkedett, ami a vezérigazgató szavai szerint olcsóbb a zuglói építésű új ingatlanokénál.
A Paskál Lakópark nemcsak méreteiben és kiemelt környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartó építkezésként egyedülálló. Különös gonddal alakítják ki, tervezték meg a házak közötti nagy zöldfelületeket. A Paskál Parkba lakók igazi budai környezetben érezhetik magukat Pesten. Ugyancsak a természet szeretetét sugallja, hogy a házakat a Paskál Park területén honos, madarakról nevezik el, és a közterületekre a madárvilágot ismertető táblákat helyeznek ki, madáretetőket is telepítenek.
A házakban a választék a 32 m2-es garzontól a 138 m2–es lakásokig terjed, igény szerint azonban akár 210 m2-es, tetőteraszos, luxus-apartmanok is kialakíthatók. A lakások ára a konyha berendezését is magába foglalja, ez egyébként nem jellemzi a mai kínálatot, sőt meglepetésként minden konyhához egy mosogatógépet is adunk ajándékba.
Egyedülállóak a finanszírozási lehetőségek is a CIB Bankkal kötött Új Otthon Hitel igénybevételével. A kiegészítő állami kamattámogatással nyújtott hitelt házaspárok vagy gyermeküket egyedül nevelők vehetik igénybe – a telek ár nélkül számítva – 30 millió forintot meg nem haladó, általános forgalmi adót tartalmazó vételárú, új lakás megvásárlására. A hitelösszeg 1 millió forinttól 15 millió forintig terjedhet. A lakások úgy készülnek, hogy előre kiépülnek a biztonsági berendezések, igény szerint csak az adott rendszer bekötéséről kell gondoskodni. A teremgarázsok védelmére is gondoltunk. A nagy zöld felületek belső kertjei, hangulatos pihenőparkjai gondoskodnak a jobb közérzetről. A lakóparkok közül egyedülállóan különleges kedvezményeket, ingyenes házhozszállítási lehetőségeket kínáló szerződést kötöttünk a Domus áruházzal. A Paskál Lakópark lakói a legkedvezőbb konstrukcióban, csökkentett áron juthatnak hozzá az úgynevezett gyenge áramú szolgáltatásokhoz, internethez, műholdas televíziós csatornák vételéhez, a telefon használatához.
Mátyásné Benkő Erika elmondta, hogy a használt lakásokhoz felvehető kedvezményes feltételű hitel ötmillió forintban történt maximálása visszavetette a piacot, ám hozzátette, hogy jövőre a Fészekrakó Programtól újabb fellendülést várnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik