Belföld

A Lidl átvizsgálását sürgeti egy német szakszervezet

A vállalati mérlegek közzétételére akarja rábírni a Magyarországon is gőzerővel terjeszkedő német Lidl diszkont élelmiszerkereskedelmi hálózatot a ver.di szakszervezet.

A szolgáltatásban dolgozók érdekvédelmét ellátó szervezet már meg is bízott egy ügyvédet, hogy nézzen utána a cégbíróságon a vállalat adatainak. Eredmény a jövő év közepére várható.

A Financial Times Deutschland keddi beszámolója szerint a szakszervezetek bírálják a Lidl vezetését a rossz munkakörülmények miatt, és azt is a szemére vetik, hogy nem hoztak létre üzemi tanácsot, pedig ekkora méretű cégnél ez kötelező lenne.

A neckarsulmi székhelyű Lidl az Aldi mögött a második számú diszkont élelmiszerlánc Németországban. A Trade Dimensions/M+M Eurodata és a Lebensmittelzeitung német élelmiszeripari szaklap becslése szerint a Lidl tavaly 17,3 milliárd euró árbevételre tett szert. A cég 2500 üzletében a szakszervezetek adatai szerint 20-25 ezren dolgoznak.

Ugyanakkor a vállalat a szakszervezetek szerint úgy működik, mint egy közepes cég: az operatív feladatokat ellátó Lidl-alapítványhoz többszáz kis cég kapcsolódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik