Belföld

Ausztriában terjeszkedik a Globus

A Globus Rt. stratégiai céljainak megfelelően meghatározó tulajdonrészt szerzett az osztrák Vital Food GmbH-ban, mely társaság a tranzakciót követően felveszi a Globus nevét - adta hírül a cég.

A Globus Rt. a napokban meghatározó, 49,9 százalékos tulajdonrészt szerzett az osztrák Vital Food GmbH-ban. Az üzletrész megszerzésével a Globus Rt. az osztrák cég legnagyobb tulajdonosa lesz és a megállapodás értelmében az ausztriai cég stratégiai irányítójává válik. A tranzakció részeként a Vital Food GmbH a Globus nevét veszi fel, és a továbbiakban Globus Konzerven- und Tiefkühlproduktionsges. mbH néven működik tovább, valamint a Globus márkanév kizárólagos használója lesz Ausztriában.

Az osztrák társaság eddig is szoros kereskedelmi kapcsolatokat tartott fenn a Globus Rt.-vel: a magyar társaság mintegy 3 millió euró értékben szállított a Vital Food részére.

A Globus Konzerven- und Tiefkühlproduktionsges. mbH részére a magyar társaság késztermékeket fog szállítani, melyeket Ausztriában Globus, illetve más márkanevek alatt forgalmaznak majd.

A Globus Rt. az idei évben várhatóan 4 millió euró értékben exportál Ausztriába, melyből közel 3 millió euró eddig is az osztrák cégen keresztül történt. A Globus Rt. az üzletszerzésnek és a tudatos piacépítésnek köszönhetően jelenlegi osztrák forgalmának 30-40 százalékos emelkedésére számít.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik