Belföld

KÜRT Információbiztonság Konferencia 2004

2004. október 26., Budapest - Az információbiztonsági technológiáiról ismert KÜRT Rt. szakértői mától három napos konferenciát tartanak Budapesten. A KÜRT szakemberei e konferencián kifejtik, milyen kihívásokkal szembesülnek napjainkban a vállalatok felsővezetői az informatika, az információvédelem és üzleti folyamatok összehangolása terén. Itt kerül bemutatásra a KÜRT által kidolgozott Információmenedzsment rendszer. Az eddig megvalósult információbiztonsági projektekről előadást tartanak a Concorde Értékpapír Rt., a Belügyminisztérium és a Dreher Sörgyárak Rt. képviselői is.

A hazai és a nemzetközi üzleti életben igen komoly erőforrásokat mozgósítanak a piac szereplői az információbiztonsági problémák megoldására. A cél a fenyegető tényezők kiszűrése és az esetleges problémák bekövetkezésekor alkalmazandó akciótervek elkészítése, oktatása, karbantartása. A konferencia résztvevői megismerhetik a KÜRT Rt. több mint 180 sikeres információbiztonsági projektjének összegyűjtött tapasztalatait és megoldási javaslatokat is kapnak. Az előadók a konferencián hatásvizsgálat bemutatásával szemléltetik, hogy a KÜRT erőforrás-szabályozásra kidolgozott módszere hogyan biztosít költséghatékony megoldást a munkaerőigény ingadozásának kiegyenlítésére.

„A vállalatok napi működését számos emberi, technológiai vagy akár természeti tényező fenyegeti, a kockázatok optimális szinten tartása embert próbáló feladat. Bizalmas vállalati információk tömkelege születik és cserél gazdát elektronikus csatornákon, nap mint nap. A folyamatos, hatékony védelem elérése, a kockázati tényezők elviselhető szinten tartása különböző ismeretanyaggal rendelkező szakemberek összehangolt munkáját igényli.” – mondta Kmetty József, a KÜRT Rt. nemrég kinevezett vezérigazgatója, majd hozzátette: „A hatékony erőforrás-gazdálkodást nehezíti, hogy a vállalat számára elviselhető védelem megteremtéséhez szükséges erőforrásigény folyamatosan ingadozik. A megfelelő szakmai kompetenciával rendelkező, és a szükséges állandó létszámú információvédelmi csapat kialakítása is szinte lehetetlen – ez is bizonyítja, hogy szükség van a szakértelmünkre.”

A három napos konferencián – az egyes napokon más-más (pénzügy, kormányzat, ipar) területet megcélozva – kerül bemutatásra a KÜRT új Információmenedzsment csomagja. A rendszer a vállalatoknál és intézményeknél működő biztonsági rendszer teljes felülvizsgálatát, a szükséges módosítások elvégzését, a hiányzó biztonsági elemek pótlását, majd folyamatos felügyeletet és szükség esetén azonnali beavatkozást biztosít az ügyfelek számára. A szolgáltatás két formáját vehetik igénybe a vállalatok:
Ř a KÜRT Security Assurance negyedéves felülvizsgálatot és rendszeres javítási munkálatokat biztosít az ügyfeleknek,
Ř a KÜRT Security Assurance-Pro megoldás folyamatos incidenskezelést, a KÜRT szakértőinek állandó rendelkezésreállását garantálja.
Mindkét esetben a kezdeti felmérést követően tanúsítvánnyal látja el a KÜRT az ügyfeleit, melyben garantálja, hogy a vállalat biztonságát folyamatosan a szükséges biztonsági szinten tartja.

###

A KÜRT Rt. (www.kurt.hu ) 1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 15 év folyamán a magyar számítástechnikai piac meghatározó vállalkozásaként működött. A KÜRT az információbiztonság területének vezető szakértője. Világviszonylatban is elismert adatmentési technológiája és nemzetközi hálózata révén Európa egyik vezető adatmentő cége.

További információk: Csuba Dea, marketing igazgató
(Telefon: 424-6666, E-mail: dea.csuba@kurt.hu )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik