Belföld

Zalatnaynak be kell vonulnia

A Fővárosi Bíróság döntése értelmében Zalatnay Saroltának be kell vonulnia a börtönbe. A börtönbüntetést csak akkor lehet elhalasztani, ha az elítélt betegsége az életét közvetlenül veszélyezteti.

A bíróság a 2004. október 25. napján kelt végzésében elutasította Zalatnay Sarolta elítéltnek és védőjének a szabadságvesztés büntetés végrehajtásának elhalasztására irányuló kérelmét – közölte a Fővárosi Bíróság. A végzés ellen nyolc napon belül fellebbezésnek van helye, melynek azonban halasztó hatálya nincs.

A bírósági végzésben olvasható indoklás szerint a Büntetőeljárásról szóló törvény értelmében két évet meghaladó szabadságvesztés büntetése esetén a végrehajtás megkezdésének elhalasztása csak abban az esetben engedélyezhető, ha az elítélt betegsége az életét közvetlenül veszélyezteti. Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint azonban Zalatnay Sarolta esetében ilyen betegség nem áll fenn.


A bíróság az elítélt kérelmében megjelölt egyéb indokokat (családi körülmények, magánéleti problémák) nem vizsgálta, tekintettel arra, hogy azok – a fent megjelölt okból – törvénynél fogva figyelembe nem vehetők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik