Belföld

A Számalk Informatika Rt. nyerte el az év Microsoft infrastruktúra migrációja projektet!

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Rt. ez év nyarán írta ki a Microsoft alapú infrastruktúra migrációjának megvalósítására vonatkozó pályázatát. A migráció a tervek szerint érinteni fogja a MOL teljes informatikai hálózatát, elősegíti a szerverek és az adatközpontok tudatos konszolidációját, illetve megteremti a hatékony, korszerű működés lehetőségét, egységes Microsoft-technológiára építve.

A MOL részéről az implementációs projekt kiírása során alapvető elvárásként fogalmazódott meg a Windows 2003-as szerver termékek bevezetése, illetve a szerverek és munkaállomások menedzsmentjének Microsoft alapon történő megvalósítása. A célok közt kiemelt helyen szerepelt az IT szolgáltatások hatékonyságának növelése, illetve a Microsoft alapú hálózat felkészítése a MOL Kelet-Európai regionális feladatainak támogatására.

A pályázat előkészítése és a pályáztatás során a MOL nagy hangsúlyt fektetett a minőségi szolgáltatások megvalósítására, így a migrációs tervezést a Microsoft Consulting Services szakemberei végezték el. Az implementációs tervezésre és a megvalósításra vonatkozó meghívásos pályázatot a legjobb szakmai színvonal/ár arányú ajánlatával a SZÁMALK Informatika Rt. nyerte meg. A projekt jelen pillanatban az implementációs tervezésnél tart, a rendszer teljes átállítása és éles üzembe helyezése a jövő év tavaszára várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik