Belföld

A Ferrari az APC-t választotta – A Ferrari aerodinamikai kutatási- és fejlesztési adatközpontja az APC InfraStruXureTM architektúráját használja

2004. október 11., Budapest - Az American Power Conversion (Nasdaq: APCC) (APC) bejelentette, hogy a Scuderia Ferrari Marlboro Forma 1-es csapat a közelmúltban az APC InfraStruXure™ architektúráját választotta a Ferrari Maranellóban (Olaszország) működő új kutatási és fejlesztési központjába.

Az aerodinamikai modellezéshez a Ferrari teljes körű adatközponti infrastruktúra megoldást vásárolt az APC-től, amely egy integrált, rack-szekrény alapú táp-, hűtési, környezetfelügyeleti biztonsági rendszer.


Ezentúl az APC InfraStruXureTM biztosítja az informatikai infrastruktúrát a Ferrari számára, amely a cég Forma 1-es autóinak aerodinamikai modellezéséhez nélkülözhetetlen szoftveres szimulációit végzi majd. A modellező rendszer teljesítményigénye jelenleg több száz kW. Az InfraStruXureTM a szerverkapacitás szempontjából bővíthető architektúrát biztosít a tápellátás, a hűtés, a felügyelet és a szolgáltatások számára. Ez a bővíthetőség jelentősen csökkenti az eddig jellemző túltervezést, az igények téves felmérését, késedelmet és kockázatot, továbbá igazodik a mai nagy teljesítménysűrűségű informatikai eszközök igényeihez.

A Ferrari a számítógépes modellezést egy nagy szuperszámítógéppal valósította meg, mely AMD Opteron processzoros, Linuxos fürtözött szerverekből áll. A szekrényenkénti 10 kW hőteljesítmény elvezetésére az APC architektúrája bizonyult a legalkalmasabbnak, amely az integrált hűtési rendszer révén rack-enként 20 kW hőteljesítményt képes elvezetni. (Ez egy teljes nagyságrenddel meghaladja a hagyományos hűtési rendszerekkel biztosítható szekrényenkénti 2-3 kW-ot).

A Ferrari informatikai vezetője, Antonio Calabrese szerint az APC InfraStruXureTM rendszere kellő rugalmasságot nyújt különböző tápellátási, szoftver alkalmazási, telepítési problémáik megoldásához, biztosítja adatközpontjuk folyamatos rendelkezésre állását. „Mivel a projekt megvalósítását és karbantartását is az APC végzi, egy kézből, egy tapasztalt szállítótól kapjuk a teljes „kulcsrakész” megoldást, amely lefedi az adatközpont tápellátásának fizikai infrastruktúráját, a hűtést, a környezetfelügyeletet.” – mondta Calabrese, majd hozzátette: „Az APC korszerű és moduláris InfraStruXureTM megoldása aktuális igényeinket maximálisan kielégíti, és jövőbeni szükségeteinkhez igazodva tovább bővíthető.”

Röviden az InfraStruXure architektúráról:
Az APC InfraStruXureTM az informatikai rendszerek létfontosságú fizikai infrastruktúrájának igény szerinti kapacitásra kiépíthető és bővíthető architektúrája. Az InfraStruXureTM lefedi a tápellátás, a hűtés, a rack-szekrények, a felügyelet és a szolgáltatások területét, és szabványos, moduláris elemekkel teszi lehetővé az egyéni igények szerinti megoldás kialakítását. Ennek a szabványosságnak és az APC interneten keresztül használható konfiguráló eszközének köszönhetően olyan könnyen bővíthető rendszer alakítható ki, amely támogatja a változó igények kielégítését és a jövőbeni igényekhez igazodó bővítést. Az APC technológiája nagyobb rendelkezésre állást, sokoldalúbb megoldást és gyorsabb bevezetést tesz lehetővé, ugyanakkor a kábelrendezőktől a géptermeken át az adatközpontokig csökkenti az informatikai rendszerek élettartam-költségeit.
A hálózatok létfontosságú fizikai infrastruktúrájának egyre fontosabb része az integrált felügyelet, amire az APC átfogó megoldásokat nyújt. Ilyen megoldása az informatikai vezetők és a létesítményvezetők számára kínált, böngészőn keresztül elérhető InfraStruXure Manager, amellyel szekrényenként vagy helyiségenként figyelhető és felügyelhető a tápellátás, a hűtés és a környezet.

###

Az American Power Conversion (www.apc.com ):
Az 1981-ben alapított (a Nasdaq-on: APCC név alatt jegyzett) American Power Conversion piacvezető a globális és teljeskörű, az infrastruktúra rendelkezésre állását biztosító megoldások terén. Az APC olyan integrált termékeket és szolgáltatásokat kínál az otthoni felhasználók és a vállalatok részére, amelyek javítják bármilyen méretű érzékeny elektronikai berendezés, kommunikációs és ipari berendezés és informatikai hálózat rendelkezésre állását és teljesítményét. A West Kingstonban (Rhode Island) székelő APC 2003. december 31-én zárult pénzügyi évében 1,46 milliárd dollár forgalmat ért el, és szerepel a világ legsikeresebb vállalatait felsoroló Fortune 1000, a Nasdaq 100 és S&P 500 listán.

Amennyiben bővebb információt szeretne kapni az APC-ről és annak megoldásairól, látogassa meg honlapunkat: www.apc.com, vagy hívja a (1) 487-6220-as telefonszámot.

További információk:

Helli Tibor
APC Magyarország Kereskedelmi Képviselet
1123 Budapest, Alkotás u. 53. „C” épület, II.em.
Tel: +36 (1) 487 6220, Fax: +36 (1) 487 6230
E-mail: tibor.helli@apcc.com

Béres Anikó
B&D ComMedia Kommunikációs Iroda
1126 Budapest Böszörményi út 9. 6/41.
Tel/fax: +36 (1) 20-12-512
E-mail: aniko.beres@commedia.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik