Belföld

Õrségváltás a KÜRT-nél

2004. október 5., Budapest – A professzionális adatmentési technológiájáról és információbiztonsági szolgáltatásairól világszinten elismert KÜRT Rt. 2004-ben ünnepli fennállásának 15 éves évfordulóját. Az ünnepélyes sajtóbejelentésen elhangzott: 2004. október 1-én a tulajdonos-vezérigazgató, dr. Kürti Sándor átadta a vezérigazgatói posztot és ezzel a cég operatív irányítását Kmetty Józsefnek, aki eddig a cég kereskedelmi vezérigazgató-helyettese volt. A vezetőváltás mellett a KÜRT folytatja az elmúlt 2 évben végrehajtott terjeszkedést, és az 1-1 millió eurós német és osztrák beruházás után jelenleg Ázsiában és Amerikában is folytat cégalapítási tárgyalásokat.

A 15 éves KÜRT Rt. történetének első vezetőváltására került sor október elsejével azzal, hogy Kmetty József kapta meg a vezérigazgatói kinevezést. A váltás nem érinti a KÜRT tevékenységének fő irányvonalát, azaz a KÜRT Magyarországon továbbra is meg kívánja őrizni piacvezető pozícióját mind az adatmentés, mind az információbiztonság területén.
Dr. Kürti Sándor, aki ezentúl a részvénytársaság elnökeként tevékenykedik, a cégcsoport jövőképének, stratégiájának kialakítását tekinti fő feladatának.
„Most érett meg a helyzet arra, hogy tulajdonosként kizárólag a cég stratégiájára koncentrálhassak, és a korábbinál nagyobb távolságból kísérhessem figyelemmel a cégcsoport tevékenységét. Ez annál is fontosabb, mert a stratégiai feladatunk jóval bonyolultabb, mint azt néhány éve gondoltam volna. Három, különböző országban tevékenykedő vállalat mai és jövőbeni játszóterét kell meghatározni, nem beszélve a jövőbeni terjeszkedési terveinkről.” – nyilatkozta dr. Kürti Sándor.
A cég fejlődése:
A KÜRT Rt. 1989-ben kezdte meg működését, és néhány éven belül már világszerte ismerték, elismerték adatmentési technológiáját. Jelenleg mintegy 2 000 adatmentési problémát old meg évente. A KÜRT, az adatmentés mellett, 1997 óta az informatikai biztonsági technológiák fejlesztésével is foglalkozik és jelenleg több mint 50 sajátfejlesztésű terméket értékesít ezen a piacon.
Kmetty József (36) 1991-ben csatlakozott a KÜRT csapatához, ezt megelőzően már a Magyar Optikai Műveknél az adattárolás technológia fejlesztésén dolgozott. 1996-ban a KÜRT tulajdonosai delegálták az AST magyarországi disztribúciójának vezetésére, a G70 kft ügyvezetői székébe. Kmetty József 1998-ban az időközben részvénytársasággá alakult KÜRT kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi posztjára tért vissza és a KÜRT igazgatóságának tagjává választották. Szellemi atyja és egyik kidolgozója volt a KÜRT információbiztonsági portfoliójának, amely azóta a KÜRT sikeres üzletágává vált, és amelynek révén ma a KÜRT elismerten a hazai információbiztonsági piac vezető tanácsadó és szakértő vállalata.
A KÜRT számos díjat nyert az elmúlt években is, 2003-ban az Informatikai Biztonsági Technológia kifejlesztéséért Informatikai Innovációs Díjat kapott. Az idei évben Kürti Sándor a köztársasági elnöktől átvehette a Széchenyi-díjat.
Az informatikai fejlesztésekben élen járó cég jelenléte a nemzetközi piacokon is folyamatosan bővül: saját leányvállalatot alapított Németországban (2003) és Ausztriában (2004), valamint további tárgyalásokat folytat ázsiai és amerikai partnerekkel.

A KÜRT története számokban:
– 3 ország:
o Magyarország – KÜRT Rt. Információmenedzsment
o Németország – KUERT Datenrettung Deutschland GmbH
o Ausztria – KUERT Information Management GmbH
– 15 év
– 60 nagyvállalat és pénzintézet, mint információbiztonsági referencia
– 180 információbiztonsági projekt
– 25 000 megsemmisített adattároló
– 30 000 adatmentés
– 150 000 gigabájt mentett adat (idén eddig 48 000 gigabájt)


További információk: Csuba Dea, marketing igazgató
(Telefon: 424-6666, E-mail: dea.csuba@kurt.hu )



Ajánlott videó

Olvasói sztorik