Belföld

Konferencia a Panyolai Elixírről,

A Panyolai Elixír hosszú idő óta a minőségi szilvórium szinonimája. A Szatmárból származó szilvapálinka történetéről, a többi pálinkától megkülönböztető minőségéről, ennek titkairól, a kulturált pálinkafogyasztási szokásokról, a pálinka kedvező élettani hatásairól tartanak meghívottaknak szakmai konferenciát október 9-én, Panyolán.

A Szatmár–Beregi síkságon évszázados hagyományai vannak a kisüsti pálinkafőzésnek. A régió szívében, a Tisza, a Szamos és a Túr ölelésében fekvő Panyola környékén ideális termőhelyet találnak az úgynevezett ártéri dzsungel-gyümölcsösök. Az itt termő, utánozhatatlan zamatú szilva adja ennek a pálinkának a jellegzetes karakterét. A kiemelkedő minőséget a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete garantálja. A valódi Hungarikum színét és ízét az eperfa-hordós érlelés adja meg. A szakmai konferencián szó lesz a szatmári szilva termesztésének és feldolgozásainak hagyományairól, a pálinka múltjáról, jelenéről és jövőéről. Külön előadás foglalkozik a vidék kitörési lehetőségeivel, a tájjellegű és földrajzi eredetvédett termékek révén. A konferencia végén felvonul a Magyar Pálinka Lovagrend.

Címkék: Hírforrás

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.