Belföld

Államtitkárrá nevezték ki Gál J. Zoltánt

Szekeres Imre helyett a korábbi kormányszóvivő, Gál J. Zoltán lesz a politikai államtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban – értesült az Index.hu.

Gál J. Zoltán tagja volt Gyurcsány Ferenc legszűkebb, ötfős stábjának, ami győzelemhez segítette. Nagy Sándor, bár a múlt héten bejelentette távozási szándékát hétfőn kinevezték a kancellária államtitkárának. Most területi és támogatási kormánymegbízott lesz. A szocialista politikus pénteken kapott felkérést, amit néhány órás gondolkodás után el is fogadott.

Nagy Sándor a kormányfő mellett tevékenykedve a területi, regionális koordinációért felel majd, ami azt jelenti, hogy például összehangolja majd a kistérségi támogatásokat.

A hétfői államtitkári kinevezések még a meglévő kormányzati struktúra alapján történtek, így egyelőre formailag a kancellária államtitkárának nevezték ki Pál Bélát, Szabó Vilmost, és Teleki Lászlót. Államtitkár marad a kancellárián Baja Ferenc, Horn Gábor és Tóth András, illetve ugyancsak államtitkárként lett a kormányfő kabinetfőnöke Veres János, eddigi PM-államtitkár, az MSZP Szabolcs megyei elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik