Belföld

A Raiffeisen Bank átvette értékpapírcégének ügyfeleit

A Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. (RSI) megszüntette befektetési szolgáltatási tevékenységét, ügyfél- és értékpapír-állományát átruházta a Raiffeisen Bank Rt.-re - tájékoztatta a hitelintézet az MTI-t.

Az RSI ügyfelei hétfőtől a Raiffeisen Banknál megnyitott értékpapír- és letéti számlájukra adhatnak befektetési megbízásokat. A Raiffeisen Bank univerzális pénzügyi szolgáltatóként, az RSI valamennyi termékével, illetve szolgáltatásával mintegy 20 000 ügyfél értékpapír-megbízásainak kezelését kezdte meg.

Az átruházási folyamat zökkenőmentes megvalósításához az is hozzájárult, hogy a bank üzembe helyezte fiókhálózatában új számítástechnikai rendszerét, amely valamennyi befektetési szolgáltatás integrált kezelésére alkalmas.

A Raiffeisen bankcsoport befektetési szolgáltatási tevékenységének integrálása a Raiffeisen Bank tevékenységei közé 2004 januárjában indult el. Az integrációs feladatok kijelölésekor elsődleges szempont volt, hogy az RSI és a bank ügyfelei az állomány-átruházást követően is magas szintű, folyamatosan korszerűsödő befektetési szolgáltatásokat kapjanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik