Belföld

A Diákhitel Központ új kötvényprogramot indít

A Diákhitel Központ Rt.(DK) új kétéves 125 milliárd forint keretösszegű forintalapú nyilvános kibocsátási programot indított a hallgatói hitelek finanszírozására.

Borbély László András az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese és Csillag Tamás, a DK vezérigazgatója elmondta: a program keretében hároméves futamidejű fix kamatozású kötvényeket bocsátanak ki, mivel a mostani piaci körülmények között a változó kamatozású kötvények értékesítésének sikere bizonytalan.

A két év alatt három különböző sorozat kerül a piacra rábocsátásos technikával, így kellően nagy, több tízmilliárd forintos sorozatnagyság érhető el, ami a papírok likviditása szempontjából kedvező.

Az értékesítés stabil kibocsátási naptár szerint aukciós eljárással történik. A kötvényeket bevezetik a BÉT-re, s a forgalmazók minden kereskedési napon kétoldalú – eladási és vételi – árat jegyeznek, minimum 10 millió forint névértékre. Az előző kibocsátási programhoz képest újdonság, hogy a kötvények közvetlen lakossági értékesítésére is mód van. A kötvények mögött állami készfizető-kezesség áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik