Belföld

Ítélethirdetés miatt felfüggesztik a Humet kereskedését

A kibocsátó kérésére a Budapesti Értéktőzsde felfüggeszti szeptember 23-án csütörtökön 13 órától a tőzsdenap hátralévő részéig a Humet Kereskedelmi, Kutatási és Fejlesztési Rt. részvényeinek kereskedését.

A BÉT honlapján szerdán közölte: a Humet szerdán levelében tájékoztatta a tőzsdét, hogy 2004. szeptember 23-án 14 óra 15 perctől az APEH elleni, a Humet Rt. jó hírnevének megsértése miatt indított perükben ítélethirdetésre kerül sor. A kibocsátó véleménye szerint az ítélet befolyásolhatja a részvények árfolyamát, ezért az ítéletről szóló soron kívüli tájékoztatásuk közzétételéig a kereskedés felfüggesztését kérték.

Az APEH Bűnügyi Igazgatósága 2001 december 3-án a Humet székhelyén házkutatást tartott és fiktív számlákat keresve az irattár jelentős részét lefoglalta. Az APEH szerint a Humet 400 millió forintnyi fiktív számlát fogadott be. A Humet az állításokat cáfolta, és az APEH visszaszolgáltatta a lefoglalt iratokat. A Humet jó hírnevének sérelme miatt pert indított az APEH ellen.

A társaság május vége óta csődvédelem alatt áll, ezt azért kérte mert a likviditási gondok orvoslására kezdeményezett alaptőke-emelés sikertelen volt.

A Humet Rt. a 2003. évet 115,56 millió forint veszteséggelzárta. A társaság részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forognak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik