Belföld

Az EasyJet felveszi a kesztyűt Írországban

Az EasyJet brit fapados légitársaság profitja 16 százalékos bővülésre számít a szeptemberben záruló pénzügyi évben. Ennek megfelelően 16 százalékkal kívánja bővíteni légiflottáját. Új célországai között pedig a Ryanair felségterülete, Írország is szerepel.

Az EasyJet a szeptemberben záruló pénzügyi év utolsó negyedében jobb eredményt ért el, és arra számít, hogy adózás előtti eredménye mintegy 88,2 millió eurót ér el, ami előző évhez képest 16 százalékos növekedést jelent.

Ray Webster vezérigazgató elmondta, hogy az utasszámnak szintén 16 százalék körüli, 24,2 millióra történő növekedése várható.

Webster értékelése szerint tehát az intézkedések – egyebek között a drága zürichi, koppenhágai, amszterdami repülőtérről történt távozás – révén javult az easyJet versenyhelyzete. Ennek ellenére a jelenleg 93 repülőgépből álló flottát mindössze 16 százalékkal kívánják bővíteni 2005-ben, szemben az eddig tervezett 25 százalékos bővítéssel. Az easyJet öt új járatot indít, köztük 3-at Írország felé, vagyis az anyaországban veszi fel a kesztyűt ír riválisával, a Ryanairrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik