Belföld

Biztonságpróba: robbanóanyag 15 repülőtéren

Robbanó anyagokat és fegyvereket tudtak csempészni álruhás nyomozók a biztonsági kapuk mögé 15 amerikai repülőtéren - jelentette a U.S.A. Today című lap az amerikai belbiztonsági minisztériumra hivatkozva.

A 2003 második felében végzett ellenőrzések eredményeit bizalmas jelentésben átadták az amerikai kongresszus tagjainak, ennek kevésbé részletes változatát hozta nyilvánosságra a hivatal főfelügyelője.

A lap szerint John Mica, republikánus képviselő, a képviselőház repülési albizottságának elnöke megerősítette, hogy a bizalmas jelentés bemutatta a biztonsági rendszeren észrevétlenül átjutott fegyvereket és robbanóanyagokat. A biztonsági hiányosságokért a gyenge kiképzést és a rossz irányítást tette felelőssé a jelentés, amely felhívta a figyelmet jobb felszerelés és magasabb szintű technológia szükségességére.

A USA Today emlékeztetett arra, hogy már egy korábbi jelentés szerint is lőfegyvereket, késeket, dobozvágókat tudtak bejuttatni zavartalanul az ellenőrzést végző ügynökök a repülőterek biztonsági kapui mögé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik