Belföld

Eddig csak hét cég kapott uniós támogatást

A február óta beérkezett több mint tízezer pályázat készítője közül mindössze hét kis- és középvállalkozással írtak alá szerződést az uniós támogatásra. Azt azonban csak akkor kapják meg, ha belevágnak a fejlesztésbe és igazolják költségeiket – írja a Népszabadság.

A Népszabadság kiderítette, hogy eddig összesen hét kis- és középvállalkozás büszkélkedhet aláírt támogatási szerződéssel, amely cégek mind műszaki-technológiai hátterének fejlesztésére kért, és kapott 800 ezer-1,4 millió forint közötti támogatást.

Novák Csaba, a GKM főosztályvezetője a lapnak elmondta, további kétszáz aláírásra váró szerződés már kint van a vállalkozásoknál, amint visszakapja a GKM közreműködő szervezete, azokat is véglegesítik.


A minisztérium várakozásai szerint a szerződéskötések száma október-novemberben ugrásszerűen növekedni fog. Ezek azonban nem jelentenek automatikusan pénzt a pályázóknak. A cégeknek bele kell vágniuk a fejlesztésekbe és ezt számlával kell igazolniuk, és csak ezután kaphatják meg a támogatást. A sikeresen pályázók többsége valószínűleg csak 2005-ben él majd igényével.

A Nemzeti Programengedélyező Irodának szeptember 15-éig kellett volna jelezniük a a minisztériumoknak, hogy nyertes pályázók mekkora fejlesztési költséget igazoltak. Ennek hiányában az októberig elkészülő elszámolásban Magyarország nem kér pénzt a strukturális alapokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik