Belföld

A Vörösmarty téren lesz a H&M-áruház

A svéd Hennes & Mauritz (H&M) divatkereskedelmi hálózat mintegy 2500 négyzetméteres új budapesti áruház nyitásával, jövőre lép be a magyarországi piacra - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A közlemény szerint, a belvárosi üzlet az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. által megépítendő Vörösmarty tér 1. szám alatti kereskedelmi komplexumban kap helyet.

A terveknek megfelelően ez év februárjában megkezdődött a Vörösmarty téri volt ORI-székház bontása, elsősorban az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. mintegy 12 milliárd forintos beruházásában megvalósuló új épület 2005 őszére készülhet el.

Az új épület létrehozását az ingatlan másik tulajdonosával, a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvánnyal közösen végzik. Az ING Kft. tulajdoni hányada 2005-re eléri a 66 százalékot.

A mintegy 25 ezer négyzetméter alapterületű épületben kereskedelmi egységeket, irodákat, valamint lakásokat alakítanak ki. Az épület alatt háromszintes mélygarázst hoznak létre.

Az ingatlanfejlesztő társaság három éves magyarországi működése óta összesen mintegy 20 milliárd forint értékben hajtott végre befektetéseket. Legjelentősebb Budapesten, a Dózsa György úton végzett ingatlanfejlesztés, amelynek értéke mintegy 15 milliárd forint, valamint a Nagykovácsiban épített lakópark, ennek értéke 3,5 milliárd forint volt.

Az ingatlan fejlesztésre, beruházásra és finanszírozásra szakosodott vállalat, az ING Real Estate az ING Csoport része. A világ első három ingatlan-befektetői intézménye között számon tartott szervezet 14 országban végez ingatlannal kapcsolatos tevékenységet. Az általuk vezetett portfolió értéke 54 milliárd euró. Globális szinten az üzletágban 2.500-an dolgoznak.

Az 57 éve alapított svéd H and M a világ 21 országában van jelen, több mint ezer, alacsonyabb árfekvésű ruházati terméket kínáló üzletével. A cégcsoport 2003-ban 6,2 milliárd eurós forgalom mellett 702 millió eurós nyereséget ért el. Üzleteinek a száma az elmúlt években 10-15 százalékkal bővült, tavaly 100 bolttal gyarapodtak míg idei terveik szerint 140 új üzletet nyitnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik