Belföld

Saját részvényeket vásárol az FHB

Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Rt. tőzsdei forgalomban saját kibocsátású, "A" sorozatú törzsrészvényeket vásárol az aktuális kereslet és kínálat, illetve a tőzsdei árfolyam függvényében 2005. szeptember 30-ig, a vásárlandó mennyiségre és a tranzakció egyéb feltételeire a közgyűlés döntése az irányadó - jelentette be a hitelintézet.

A bank idei éves rendes közgyűlése az igazgatóságot az “A” sorozatú törzsrészvények és a “B” sorozatú szavazatelsőbbségi részvények megvásárlására legfeljebb az alaptőke 10 százalékáig (660 millió forint) hatalmazta fel azzal, hogy a társaság a törzsrészvényekből legfeljebb az alaptőke 7 százalékának megfelelő mennyiséget szerezhet.

A saját részvények megszerzésének célja az “A” sorozatú részvények esetében a részvényopciós program finanszírozása és a társaság üzleti stratégiájának tervszerű végrehajtása (pl. árfolyam karbantartás), a “B” sorozat esetében a társaság semlegességének védelme.

Az “A” sorozatú törzsrészvények esetében a vételárnak az ügyletkötés időpontját megelőző egy hónap tőzsdei átlagárfolyamának 75 és 125 százaléka közé kell esnie. A tőzsdén kívüli forgalomban megszerezhető “B” sorozatú szavazatelsőbbségi részvények esetében a legalacsonyabb vételár 4.300 forint, a legmagasabb pedig az “A” sorozatú törzsrészvények ügyletkötést megelőző egy hónap tőzsdei átlagárának 125 százaléka lehet. A közgyűlés felhatalmazása 2005. szeptember 30-ig érvényes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik